Michael Bakker - Mediaondernemer

Michael begon bij de Schooltelevisie en bij diverse illegale radiozenders in Amsterdam waar hij ook vandaan komt. Tijdens een radio-uitzending werd hij benaderd door de AVRO die waren op zoek naar jong talent. Voor de AVRO presenteerde hij voor Hilversum 2 een programma en hij werd de regisseur van het AVRO Radio Journaal op Hilversum 1. Hij deed diverse opleidingen zoals TV Regisseur, Producer, Radio Regisseur en Uitvoerend Producent. Voor de AVRO TV maakte hij als producer/regisseur Pauze TV, De TV serie Villa Borghese, De Hoogste Versnelling. Vervolgens ging hij naar de TROS daar produceerde hij 4 seizoenen Te Land, ter zee en in de Lucht, Voor de NCRV regisseerde hij Willem Wever. En voor de EO produceerde hij de dagelijkse quiz ‘Ik Weet Het beter’. Toen kwam de commerciële televisie en voor RTL4 was hij de medebedenker van Eigen Huis En Tuin. Het eerste commerciële televisieprogramma van RTL4. Ook produceerde hij voor Tineke de Nooij haar wekelijkse magazine programma Tineke Live. En hij bedacht en produceerde ‘Klussen Met Kijkers’, Tuinieren met Kijkers, Je eigen Tijd. Daarna maakte hij de overstap naar de Radio. Hij was gedurende 5 jaar de directeur en station manager van Radio 192. Waar hij ook bijna 1300 afleveringen van ‘Ook Goede Morgen’ presenteerde. In 2002 was Michael genomineerd Radioman van het jaar.

Na zijn radiozender stapte Michael weer over naar de televisie. Hij bedacht en produceerde meer dan 350 televisiecommercials. En hij ging voor SBS6 en de VTM in België regisseren. In 2010 startte hij zijn eigen tv-productiebedrijf: Pakkend Media. Hij bedacht vele commerciële televisieprogramma’s waaronder: Ik Zou Wel Eens Willen Weten, De Ondernemersclub, Super Vrouwen, Sunny Side Up, Hé Baby, Business Tips en het langst lopende commerciële televisieprogramma Life Is Beautiful. Dit programma loopt nu al 28 seizoenen en de laatste drie seizoenen presenteert Michael zelf zijn eigen programma voor RTL4.

 

Frans Sman

Frans is een allround mediaprofessional met meer dan veertig jaar ervaring en eigenaar van Broadcast Events. Hij is in 1981 begonnen als diskjockey bij de NCRV en werd later programmatechnicus radio voor de NOS. Vervolgens werd hij radioregisseur bij Veronica Nieuwsradio, later ook bij tal van andere landelijke en regionale omroepen.

Televisie kwam er vanaf de midden jaren 90 bij. Hij werd regisseur bij de eerste commerciële regionale zender TV8 Brabant en kwam daarna al snel terecht bij Hart van Nederland. Aan de Media Academie volgde hij in 2000 de opleiding tot meercameraregisseur. Voor Endemol en Talpa heeft hij drie series van Big Brother geregisseerd. Hierna werd hij meerdere jaren regisseur van VARA ConsumentenTV. Vanaf 2010 beschikt hij over een professionele televisie- en radiostudio.

Vanuit deze studio’s verzorgt hij mediaproducties voor internet, televisie en radio. Het opnemen of rechtstreeks uitzenden van televisie- en radioprogramma's, webinars, webcasts, e-learnings en podcasts doet hij zowel in de studio's in Hilversum als op locaties.
Heldere communicatie met klanten, collega's, relaties of studenten is cruciaal. Zoals bekend zijn webinars en webcasts een prima alternatief voor of aanvullingen op fysieke evenementen, bijeenkomsten, nascholingen of cursussen.
Met zijn jarenlange ervaring geeft hij presentatie- en mediatrainingen. Aan de Media Academie heeft hij zo’n 250 radioregisseurs heeft opgeleid. Later heeft hij ook programmamakers opgeleid onder andere aan de V-Academy, de Veronica Radioschool en de School voor de Journalistiek in Utrecht.

Hij maakt nog steeds wekelijks een radioprogramma voor Omroep Max op NPO Radio 5: Wekker Wakker Weekend, samen met Jan Rietman.

Het bedrijf van Frans Sman, Broadcast Events, is een onestopshop, met vele trouwe opdrachtgevers in de broadcast- en zakelijke markt. Door gebruik te maken van ervaren multidisciplinaire crewleden, wordt er budgetvriendelijk geproduceerd. Tezamen met kostenefficiënte technische oplossingen levert dat voor klanten een maximaal resultaat op. Broadcast Events begeleidt programmamakers vanaf het eerste idee of concept tot aan de uitvoering. Ervaren redacteuren, producers en regisseurs ondersteunen iedere fase van de productie.