Wat gaan we doen?

 

Dagdeel 1

Dinsdag 4 juli 2023

19.00-22.30 uur
Introductieavond, uitleg over de werking van de televisiestudio en regieruimte.

Hoe werkt het produceren van een televisieprogramma. Uitleg over een programmavoorstel, het bepalen van de doelgroep, keuze van een tv-zender, keuze studio of locatie. Keuze van de onderwerpen en van de gasten. Daarna gaan we met elkaar kennismaken door middel van een kort interview in de tv-studio.

We sluiten de avond af onder het genot van een drankje.

Dagdeel 2

Dinsdag 11 juli 2023

19.00-22.30 uur

Vandaag gaan we de eerste praktijkervaring opdoen in onze televisiestudio. Regisseer, schakel, wees gast en presenteer een kort zelf bedacht televisieprogramma van maximaal 6 minuten. We doen dit roulerend.

Dagdeel 3

Dinsdag 18 juli 2023

19.00-22.30 uur

We beginnen met het bespreken van de vorige week opgenomen studiogesprekken. En nemen de week door wat betreft de opname van de videoclip.

Vervolgens gaan we in twee groepen van 4 de ENG-camera bespreken en draaiklaar maken. We gaan tevens een mooi interviewsetje bouwen met een driepuntsbelichting.

Dag(deel) 4 (dit is een hele dag)

Zaterdag 22 juli 2023

10.30-17.30 uur

Wij gaan in groepen van drie personen acht videoclips opnemen (de 9e persoon komt uit de cursusleiding). Dit doen wij tegelijkertijd.

De audio van de clip dient eerder opgenomen te zijn, zodat deze er onder gemonteerd gaat worden.

Dagdeel 5 (op afspraak)

Maandag 24 juli tot en met 28 juli 2023

Wij maken met ieder individueel afspraken om de videoclip te monteren. Per clip is een dagdeel van vier uur een editsuite met editor beschikbaar. Dit doen wij de hele week door. Dus deze week is er geen klassikale les.

Dagdeel 6

Dinsdag 1 augustus 2023
19.00-22.30 uur

We gaan elkaars videoclip bekijken en bespreken.

Deze avond besteden wij verder in de studio en regieruimte aan het werken aan de eindproductie. Maak samen een team, verdeel de taken en ga alvast warmdraaien in de studio. Ook gaan wij bespreken hoe je een draaiboek moet maken voor de eindproductie. Wie is de Producent, Eindredacteur, Producer, Regisseur, Schakeltechnicus, Regieassistent, Presentator, ENG cameraman/-vrouw (2x).

In groepen van 2 gaan we ook ENG-camerawerk oefenen.

Dagdeel 7

Dinsdag 8 augustus 2023

19.00-22.30 uur
Vandaag gaan jullie op pad om een ENG-bijdrage op te nemen voor de eindproductie. In deze productie zitten 4 instart video’s. Vier korte onderwerpen die jullie gezamenlijk gekozen hebben. Waarbij de producent de eindbeslissing heeft en de eindredacteur het goedkeurt op basis van het script.

Dag(deel) 8 (dit is een hele dag)

Zaterdag 12 augustus 2023

10.30-17.30 uur

De dag van de eindproductie. Wij gaan een ‘live’ tv-programma maken van 30 minuten. De uitzending is tussen 15.30 en 16.00 uur. Plan de hele dag goed. De ENG-items zijn klaar of worden nog op het laatste moment afgemonteerd. Deze ochtend bepalen we nog wat het actuele item van de dag is. Dit wordt dezelfde dag geproduceerd, gedraaid en gemonteerd. Het item komt uit de actualiteit van de dag. Verder maakt een team van 2 personen een actueel straatinterview over een actueel onderwerp. Ook dit wordt dezelfde dag gemonteerd en “uitgezonden”.

Het draaiboek wordt ingevuld. Er is make-up aanwezig voor de studiogasten en de presentatie. De eindredacteur heeft middels een oortje contact met de presentatie.

De opname wordt direct besproken tussen 16.00 en 17.30 uur.

Dinsdag 15 augustus 2023

19.00-22.30 uur.

Feestelijke uitreiking van de certificaten. Evaluatie van de cursus en evaluatie van het team.

Als laatste nemen wij op in de studio hoe de kandidaten deze periode heeft ervaren en of ze werkelijk iets geleerd hebben.

Personen die opvallen en daartoe in staat zijn krijgen een serieuze kans om deel uit te maken van een tv-productieteam om ‘echte’ televisieprogramma’s te maken.